GLEC.’. MLEC.’. ROMANIA

I.G.M.A.A.U.
MASONERIA UNIVERSALĂ

Featured image

MAREA LOJĂ EUROPEANĂ CONFEDERATIVĂ

Loji GLEC.’. sunt cu preponderenta mixte si accepta Profani din toata tara , dupa o analiza a cererilor , depuse de acestia ( domni sau doamne ) care vor sa adere la Francmasonerie.
Cererile le gasiti pe site-ul nostru cu adresele de contact ( e-mail, telefon ) unde puteti sa le studiati si sa le complectati.

Francmasoneria proclama, cum a facut-o inca de la inceputurile sale, existenta unui Principiu Creator, numit Marele Arhitect al Universului. Ea nu impune nici o limita in cautarea Adevarului si garanteaza tuturor aceasta libertate, cerand tuturor toleranta. Francmasoneria este deci deschisa oamenilor indiferent de nationalitate, de rasa, de credinta sau religie.

Ea interzice in Atelierele sale orice discutie politica si religioasa; ea primeste orice profan, oricare ar fi convingerile sale politice si religioase, de care nu se preocupa, atata timp cat profanul este liber si de bune moravuri. Francmasoneria are drept scop lupta impotriva ignorantei sub toate formele ei.

Este o scoala reciproca al carei program se rezuma astfel: sa respecti legile tarii noastre Romania, sa traiesti in onoare, sa practici justitia, sa-ti iubesti aproapele, sa lucrezi neincetat in folosul Umanitatii si sa urmaresti emanciparea ei progresiva si pasnica.”

Ca sa te primim in Ordinul Francmasonic trebuie sa ne incredintam ca exista in tine dorinta de a deveni Francmason. Domnule, ( doamna ) ca sa ramai intre noi ti se cere sinceritate desavarsita, intentii curate, caracter ferm si incredere.

Daca doar curiozitatea te-a adus aici, pleaca. Daca ti-e frica sa-ti fie date in vileag defectele, nu ai ce cauta aici.

Daca stii sa disimulezi, teme-te. Te vom da in vileag. Daca tii la onorurile omenesti, iesi.
Aici nu o sa ai parte de asa ceva.

Daca inima ta simte teama, nu merge mai departe. S-ar putea sa-ti cerem mari sacrificii, chiar viata ta.

Esti gata sa ne-o oferi?

Universului Masonic, va trebui sa nu scape niciodata din lumina inteligentei sale aceste doua adevaruri fundamentale ale Artei Regale:
1. Masoneria Universala lucreaza exclusiv intru Gloria Marelui Arhitect Al Universului, asa cum il numesc Masonii pe Dumnezeul tuturor oamenilor.
2. Regula de aur a Masonerie este: Cunoaste-te pe tine insuti, iubeste-ti aproapele si ajuta-l, respectandu-i demnitatea.“  ”Masoneria este un sistem moral original, incarcat cu alegorii si luminat de simboluri. Masoneria te invata sa fii caritabil, sa faci fapte bune si sa-ti pastrezi sufletul curat; te invata sa apreciezi legaturile de prietenie, sa accepti regulile de baza ale oricarei religii si sa respecti rugaciunile acesteia; sa-i ajuti pe cei slabi, sa-i ocrotesti pe orfani si sa-i ridici pe cei cazuti;te indeamna sa sprijini Puterea, sa promovezi moralitatea si sa dezvolti stiinta si artele;  te invata sa iubesti oamenii, sa te temi de Dumnezeu si sa speri in fericire”.

“Masoneria este centrul de unire si mijlocul de a inchega prietenii intre oameni care, altfel, ar fi ramas niste straini unii pentru altii”.

“Masoneria, institutie esentialmente filantropica si progresista, are ca obiect cautarea adevarului, studiul moralei si practica solidaritatii. Ea actioneaza pentru ameliorarea materiala si morala, pentru perfectionarea intelectuala si sociala a umanitatii. Are ca principii toleranta reciproca, respectul fata de ceilalti si fata de sine, libertatea absoluta a constiintei. Considerand conceptiile metafizice ca fiind de domeniul exclusiv al aprecierii individuale ale membrilor sai, Masoneria refuza orice afirmare dogmatica. Ea are ca deviza: libertate, egalitate, fraternitate”.

“Masoneria, continuatoare a societatilor secrete antice, este un apostolat, compus din membri de orice nationalitate, sau religie, propunandu-si a regenera omenirea prin formarea bunelor moravuri si luminarea oamenilor pentru triumful adevarului, al dreptatii si atingerea scopului final al creatiei omenirii. Masoneria este una si aceeasi pe tot globul pamantesc; se imparte insa in diverse familii sau ordine”.

“Masoneria este un ordin initiatic vechi si respectat in intreaga lume, avand un caracter traditional si simbolic. Structurile si esenta ei sunt de ordin moral si democratic.

Masoneria isi indreapta eforturile spre perfectibilitatea omului, aproapele fiind considerat Frate; astfel prin iubire poti deveni mai bun, mai luminat, mai drept, mai tolerant si, deci, mai folositor societatii.

Masoneria nu impune nici o limita in cautarea Adevarului.

Masoneria lupta pentru respectarea drepturilor omului, pentru respectarea legilor si
traditiilor patriei.

Ea face front comun impotriva ignorantei, a violentei, coruptiei si necinstei intre oameni si popoare, impotriva ateismului.

Propune dialogul si toleranta, construieste punti care apropie, atenuand ceea ce ne separa.
Masoneria Mondiala a avut o contributie esentiala la crearea democratiei moderne, pe care o proclama si o apara.

Masoneria a contribuit la progresul omenirii, a creat organisme pentru infratirea natiunilor, organisme cu caracter universal, garantia pacii, a intelegerii intre popoare, militand pentru a elimina abuzul, impilarea si a luptat sa se institutionalizeze Proclamatia Drepturilor Omului.

Masoneria Moderna nu este o societate secreta, scopurile ei nobile si sediile fiind cunoscute de marele public.

Adversarii Masoneriei au fost si sunt: ignoranta, reua credinta, obscurantismul cultural si ideologic, minciuna, lasitatea, ateismul, necinstea, falsificarea istoriei, totalitarismul si extremismul de orice fel.

Masoneria din Romania a avut si are un rol fundamental in crearea si structurarea statului national roman – unitar, suveran si modern.

Cunoaste-te pe tine insuti, iubeste-ti aproapele, ajuta-l, respectandu-i demnitatea – iata regula de aur a Masoneriei”.

“Un Mason este un om bun si iubitor de adevar, om de onoare si cinstit, indiferent de convingerile sale religioase ”.

“La ce bun sfesnicele, lumina sau ochelarii daca oamenii nu vor sa vada? »

Cet article a été publié dans Uncategorized. Ajoutez ce permalien à vos favoris.

Laisser un commentaire